Uppdatering till min Chrome extension “Gamla artiklar”

Min Chrome extension “Gamla artiklar” som jag skrev om tidigare och som hjälper användare att se om en artikel på en handfull utvalda nyhetssidor är äldre än 2 månader eller ej har fått en liten uppdatering och befinner sig nu i version 1.3.

Uppdateringen består av ett tillägg till listan av nyhetssidor den kontrollerar artiklars ålder på; det är Metro som lagts till. Uppdateringen kändes aktuell då Jack Werner som arbetar som sociala media-redaktör på just Metro skickade ett mail till sina kollegor där han tipsade om pluginen.

Det uppstod även en mindre diskussion på Twitter mellan några Metro-kollegor till Jack där det diskuterades hurvida något liknande, men skräddarsytt för Metros satsning Viralgranskaren, kunde vara intressant.

Ni hittar pluginen “Gamla artiklar” till Google Chrome här.

PS: Om du tidigare har installerat Gamla artiklar så kommer den (förmodligen efter en omstart av Google Chrome) vilja att du godkänner de uppdaterade behörigheterna. Detta indikeras av att menyikonen uppe till höger i webbläsaren är orange, och klickar du på den ser du något son liknar nedanstående bild.

Uppdatering till Gamla artiklar

 

Anledningen att det är nya behörigheter som måste godkännas är att pluginen bara behöver tillgång till de domäner som jag specifierat, och när jag lägger till en eller flera nyhetssidor i de nya versionerna så krävs ny behörighet. Detta är dessutom en säkerhetsåtgärd, så att du som användare kan vara säker på att pluginen inte kommer åt någon som helst data från några andra domäner än de som specifierats.

Author: Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.