The Walking Red

Den 29e april 2014 twittrade Centerns Ungdomsförbund ut följande tweet.

Detta uppmärksammades av en del tidningar som drog paralleler till andra grupper som också gärna fotograferar deltagare på vänstermanifestationer och hänger ut med bild och (i mån av möjlighet) även namn.

Hurvida man ska dra så stora växlar eller inte upplåter jag åt er själva att bestämma. Klart är däremot att “kampanjen” inte riktigt gick i den riktning som CUF tänkt sig. Något som står ganska klart om man skummar igenom hashtaggen #thewalkingred på Twitter.

Personligen så tyckte jag hashtaggen var fantastisk, även om det ursprungliga målet med den inte är det. Namnet The Walking Red är i sig en grym liten slogan, och vad passar bättre än detta till första maj.

Jag köpte därför en domän och slängde snabbt ihop en liten sida, http://thewalkingred.se/, för att hjälpa till att “hijacka” hashtaggen. För ändamålet så skapade jag även en Facebook-app (som bara är en länk till sidan) för att man inte bara ska kunna dela sidan på Facebook utan även gilla den.

Jag la även på ett så kallat Twitter Card, vilket man ser om man kollar på en specifik tweet som länkat till sidan, t.ex. min första tweet om hashtaggen #thewalkingred som jag skrev efter att jag lagt upp sidan.

Vill du hjälpa till och sprida sidan så är det bara att dela på Twitter eller Facebook, eller “gilla” sidan.

By Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.

1 comment

Comments are closed.