Spara favoriter i romregistret

Jag har fortsatt arbeta lite på romregistret och efter att jag la upp sidan så har jag nu snabbat upp den genom att cacha informationen jag hämtar på Systemet API i en databas som regelbundet hämtar informationen och kollar om något nytt tillkommit.

Utöver detta har jag börjat exprimentera med Facebook’s JavaScript SDK för att göra det möjligt för besökarna att interagera med tjänsten.

Det första steget är att göra det möjligt att favoritmarkera romsorter man tycker om och jag är mer eller mindre klar med detta. Vill du testa att logga in på sidan med ditt Facebook-konto och markera några romsorter så kan du komma åt test-sidan för detta på http://romregistret.se/index.login.php

Var bara medveten om att jag fortfarande jobbar på den funktionen så den sidan kan vara oåtkomlig vid tillfällen, eller slutar fungera då och då. Jag kommer dessutom att rensa tabellerna i databasen med jämna mellanrum under utvecklingen så använd inte sidan för att spara favoriter du vill komma ihåg, utan ebart för att testa tjänsten.

Vi får se vad jag kommer hitta på för andra funktioner, och när de kommer släppas.

By Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.

1 comment

Comments are closed.