Lite statistik för The Walking Red

The Walking Red

I går när jag köpte thewalkingred.se och slängde upp en liten sida under min lunchrast så hade jag bara en tanke om att den kanske skulle gå ett par varv på twitter bland de som ofta omnämns som “twittervänstern”.

Och visst har den länkats en del på Twitter, men det oväntade var att sidan i skrivande stund har gillats och delats drygt 1100 gånger på Facebook.

Statistiken från Google Analytics visar att 5796 unika personer besökte sidan 6300 gånger och genererade 9172 sidvisningar under gårddagens sista 12 timmar (GA började samla data klockan 12:00).

Den största ökningen av besökare kom mellan 17:00 och 18:00 vilket sammanfaller väl med publiceringen av artikeln på ETC som handlar om CUF’s kampanj och polisnamälan som upprättats. Näst sista stycket i artiklen lyder som följer:

Ludvig Lindblom, webbutvecklare och aktiv vänsterpartist, snickrade snabbt ihop en sajt på temat “Vi är the walking red – och vi är inte till salu” – som pekade direkt till partiets första maj-program.

Så den här lilla sidan jag gjorde som en kul grej (och för att The Walking Red är en fantastisk paroll) fick ju en hel del mer spridning är väntat. Nu ska jag bara fundera på vad jag kan göra med domänen efter att första maj-temat spelat ut sin roll. Alternativt så återanvänder jag den inför varje första maj, kanske gör jag något annat. Men att det kommer vara något som centrerar kring arbetarrörelsen i allmänhet och Vänsterpartiet i synnerhet är ingen högoddsare.

By Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.