JavaScript till Forsbergs

Jag har en vän som går på Forsbergs där han för tillfället gör en sak med ord och färg. Till detta experiment hade han och hans kursare tagit fram en halvt om halvt avancerad algoritm som omvandlar ord till färger i HSV-format.

Detta ville de visualisera i en webbläsare och projicera under en utställning, men tyvärr så saknades kompetensen när det kom till JavaScript, så därför frågade de mig om jag ville hjälpa till.

Självklart sa jag ja, och jag sitter i skrivande stund och knappar kod och räknar matte. Det blir nog en lång kväll.

Jag vet inte ännu om/när jag kan visa koden jag skrev för någon annan, men är det fritt fram sen så länkar jag den här på bloggen.

Hur som helst, tillbaks till koden.

Author: Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.