Diskbråck

Diskbråck

Jag har haft en del problem med rygg och nacke i ganska många år. Ett par ryggskott och låsta nackar har jag hunnit med, men under senhösten 2013 så började jag få ovanligt ont i ena benet. Jag tänkte inte mer på det utan fortsatte vardagslivet som vanligt i hopp om att det skulle försvinna av sig själv.

Men efter en 2,5 timme lång vandring ner för ett berg i slutet av förra året blev allt betydligt sämre, och när min syster som är allmänläkare och själv haft diskbråck fick höra om det så rekommenderade hon en sjukgymnast till mig.

Jag har nu gått till henne i drygt 6 veckor men har tyvärr inte märkt av någon förbättring.

Under själva behandlingarna, och direkt efter att jag gjort mina träningsövningar hemma så känns det bättre, men det varar bara korta perioder.

Den timme jag spenderar på en skumpande tunnelbana varje dag sätter sina spår, så också min 4årige son som vill gosa, bäras, leka på golvet osv (det är svårt att säga nej). Det stillasittande jobbet i en sällan ergonomiskt korrekt ställning gör naturligtvis sitt också.

I morgon är det iaf jag som svänger förbi vårdcentralen för lite konsultation. Det är sällan de rekommenderar en magnetröntgen innan man genomfört 12 veckors rehabilitering hos sjukgymnast men jag håller tummarna. Om inte annat så hoppas jag på lite antiinflammatoriska värktabletter, och kanske t.o.m. Citodon eller liknande till när det är som värst, det är den medicin som hjälpt som bäst mot smärtan tidigare.

Det är bara en av tio med diskbråck som behöver opereras, men som det känns nu, med konstanta pirrningar i benet och ovanligt mycket smärta i ländryggen, trots att jag kör mitt sjukgymnastordinerade program varje dag är ohållbart.

Det känns bara så sjukt jobbigt om jag ska behöva vänta ytterligare 6 veckor innan jag får en MR, men det är bara vänta tills i morgon och se vad de säger.

Har du själv haft problem med ryggen eller nacken, eller haft en ilande smärta längst med baksidan av benet så kan det vara ischias och/eller diskbråck. För mer information om diskbråck, läs på 1177’s webbplats.

Author: Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.

1 thought on “Diskbråck”

Comments are closed.