Too little too late, Twitter

Twitter lanserar en ny funktion, mute (eller dölj i den svenska översättningen) och jag kan inte tänka annat än “too little too late” när jag läser om den.

Möjligheten att dölja personer och tweets med specifika hashtaggar har funnits i många år i andra appar så som tweetdeck och (min personliga favorit) TweetBot. I TweetBot kan man dessutom, förutom att ställa in hur länge en viss “mute” ska gälla, även dölja tweets beroende på vilken klient som använts. Jag har t.ex. ställt in så jag aldrig ser tweets postade från Nike+, Foursquare, Runkeeper och andra liknande (för mig) värdelösa tjänster.

Det stora misstaget som Twitter nu gör är däremot att de bara stödjer mute för personer och inte hashtaggar. Det är en av de viktigaste delarna av en dölja-funktion enligt mig. Så befriande att kunna dölja allt som har med t.ex. agenda, uppdrag granskning eller [insert random sportevenemang här] ibland.

Men men, det kanske kommer i framtida uppdateringar.

Author: Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.