Jag är kär (i arduino)

Min vän Pontus som jag skrev om i gårddagens blogg100-inlägg har en arduino, och jag är kär. Det är en av de roligaste teknik-“leksakerna” jag fått experimentera med på länge.

Under kvällen har vi ätit kinamat, druckit öl, och skrivit kod för hans arduino uno. Det är motorer som snurrar, strömbrytare som triggar händelser, och kod som skickas från enheten till datorn där de via en midi serial-brygga skickas vidare till ett midi-piano som omvandlar det till toner för att sedan skicka vidare dem till ytterligare ett program som, beroende på vilken ton det tar emot, spelar upp olika videoklipp.

Arduino-kaos hos Pontus

Nu spånar vi idéer på vad mer vi kan göra med enheten och Pontus felsöker lite medan jag skriver dagens inlägg.

Jag funderar starkt på att skaffa ett arduino start-kit, det har är riktigt roligt.

Author: Ludvig Lindblom

Ludvig Lindblom is a front-end developer from Stockholm, Sweden who's nuts about internet, user interfaces and web standards. Besides his passion for the web he has an education in agriculture and forestry, has worked as a lumberjack, is a father of two and always has a chilled glass in the fridge on fridays for the weekly dry martini.

2 thoughts on “Jag är kär (i arduino)”

Comments are closed.